Agenda van Lingewaard

Ontdek de 5 (terugkerende) activiteiten en doe mee!

Sport

Weer gratis Pannenkoek bj BC Bemmel

Net als de afgelopen jaren neemt Badmintonclub Bemmel weer deel aan Sjors Sportief, een initiatief om de nog naar de juiste sport zoekende kinderen te helpen in hun keuze door op een eenvoudige manier kennis te kunnen maken met diverse sporten. Via Sjors Sportief zijn er al veel enthousiaste nieuwe jeugdleden gestart bij BC Bemmel'72.

Op 25 oktober start de eerste groep kinderen, 21 februari 2024 gaat de tweede ronde beginnen.

Bij de eerdere edities, ook 3 lessen door een gecertificeerde leraar, lieten we de kinderen kennismaken met deze leuke sport. De reacties waren eigenlijk allemaal positief en de kinderen liepen over van enthousiasme.

De spelers en speelsters werden nog vrolijker toen de deelnemers aan het einde van de laatste speelavond hun diploma uitgereikt kregen, samen met een tegoedbon voor een gratis pannenkoek bij De Pannenkoekenbakker in Slijk-Ewijk!

Er zijn op het moment van schrijven nog een paar plaatsen vrij op de woensdagavonden van 19:00 tot 20:00 uur! Kijk voor meer informatie over BC Bemmel'72 op www.bcbemmel.nl en voor informatie en aanmelden via Sjors Sportief op www.sjorssportief.nl. Op de Lingewaardse basisscholen zullen binnenkort de boekjes met meer informatie weer worden uitgedeeld.

Wanneer

Op de Agenda:
Vanaf 25 oktober 2023 op woensdag wekelijks van 19:00-20:00 tot en met 08 november 2023
Vanaf 21 februari 2024 op woensdag wekelijks van 19:00-20:00 tot en met 06 maart 2024
Bijeenkomsten

Sportcafé 9 oktober

Het 2e Sportcafé van 2023. Locatie en agenda volgen.

Wanneer

Op de Agenda:
Maandag 9 oktober 2023 van 19:15-21:00
Sport

Peuter- en Kleutergym Huissen en Bemmel

Leeftijd: 1,5 t/m 6 jaar

datum vanaf 6 september, daarna zo goed als elke woensdagmiddag

tijd: 15:00 - 16:00: peutergroep 1,5 t/m 4 jaar

Tijd: 16:00 - 17:00: kleutergroep 3,5 t/m 6 jaar

De peuter - en kleutergym bestaat uit een combinatie van gezamenlijke spellen/oefeningen en vrij gymmen in een door ons neergezette apenkooi, gericht op de peuter -en kleuter leeftijd. 

Een keer willen komen ervaren of het wat voor jullie is? meld je dan aan voor een gratis proefles via info@playmogym.nl

Wanneer

Op de Agenda:
Op woensdag wekelijks van 15:00-17:00 tot en met 29 september 2023
Gezondheid

Beweegtestmaand oktober!

Gezondheid en welzijn zijn kostbare bezittingen, en we geloven dat het nooit te laat is om aan jezelf te werken. Daarom nodigen we met veel enthousiasme inwoners vanaf 50 jaar uit om deel te nemen aan onze opwindende Beweegtestmaand 2023. Dit evenement is ontworpen om je te inspireren en te ondersteunen bij het bereiken van een gezonder en actiever leven.

Wat houdt de Beweegtestmaand in?

Tijdens de Beweegtestmaand krijg je de kans om deel te nemen aan diverse beweegtesten en activiteiten, allemaal ontworpen om je fysieke gezondheid te verbeteren en je welzijn te vergroten. Onze ervaren trainers zullen je begeleiden en je helpen elke stap van de weg.

Belangrijke Details:

  • Wanneer: 7 oktober in Gendt, 14 oktober in Bemmel, 21 oktober in Huissen of 28 oktober in Angeren.
  • Waar: Gendt: Sporthal Walburgen, Bemmel: Sporthal de Bongerd, Huissen: Sporthal de Brink en Angeren: Dorpshuis Angeren.
  • Wat kun je verwachten: Verwacht een breed scala aan activiteiten en gezondheidstesten die niet alleen zijn ontworpen om je fysieke kracht, balans en algemene fitheid te meten, maar je ook waardevol advies zullen bieden op basis van de testresultaten. Bovendien ben je van harte welkom om deel te nemen aan diverse beweegactiviteiten en krijg je de mogelijkheid je in te schrijven voor een gratis proefles op locatie.
  • Professionele begeleiding:
  • Vanuit: Fysiotherapie WEDOCARE, Fysiotherapie TOPSEREEN, Fysio Lingewaard, Fysiotherapiepraktijk van Oeyen, Fysiotherapie M van der Ploeg, Oefentherapie Cesar Huissen,
  • Sportcoaches van Sportservice Lingewaard
  • Diverse beweegaanbieders
  • Kleding: Draag comfortabele kleding en stevige (indoor zaal) schoenen met vlakke zolen

We begrijpen dat je geeft om je gezondheid en welzijn, en daarom willen we je van harte uitnodigen om deel te nemen aan deze speciale gelegenheid. Jouw aanwezigheid zou ons evenement nog waardevoller maken.

Aanmelden:

  • Klik op HIER om aan te melden
  • of stuur een mail met: naam, geboortedatum, locatie van deelname naar info@lingewaardinbeweging.nl

Waarom Bewegen Belangrijk Is:

Bewegen is essentieel voor een gezond en actief leven, ongeacht je leeftijd. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het vergroten van je energieniveau, het verbeteren van je fysieke gezondheid, en het versterken van je mentale welzijn. Het is nooit te laat om te beginnen met bewegen en de voordelen ervan te ervaren.

Meld Je Aan en Begin Jouw Reis naar Een Actiever Leven

Als inwoner van Lingewaard, nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de Beweegtestmaand 2023. Voor vragen of verdere informatie kun je altijd contact met ons opnemen. We zien er naar uit om jou te verwelkomen op onze Beweegtestmaand en samen te streven naar een actiever en gezonder leven.

Wanneer

Op de Agenda:
Zaterdag 7 oktober 2023 van 09:15-15:00 tot en met 29 oktober 2023
Zaterdag 14 oktober 2023 van 09:15-15:00
Zaterdag 21 oktober 2023 van 09:15-15:00
Zaterdag 28 oktober 2023 van 09:15-15:00
Sport

Special Sports Event Lingewaard

Het Special Sports Event (SSE) is een sportdag voor mensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking. Het evenement wordt nu 1x per 2 jaar georganiseerd in Overbetuwe. Dit jaar zal de 1e editie in Lingewaard gaan plaats vinden. En wel op zondag 24 september 2023, de locatie is Sportpark Ressen. Op dit moment hebben we een werkgroep met leden uit MHC Bemmel 800, SC Bemmel, Batouwe Basketball, gemeente Lingewaard en Sportservice Lingewaard.

Tijdens deze dag proberen we mensen uit de doelgroep in aanraking te laten komen met diverse sporten die hier ook (regionaal) worden aangeboden. Om ze een leuke dag te bezorgen en op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met sporten- en beweegaanbod in de regio.

Ons werkgebied is Lingewaard en de locatie waar de sportdag zal plaats vinden is sportpark Ressen. Dit Event wordt door verschillende sportverenigingen uit gemeente Lingewaard georganiseerd. Daarnaast biedt gemeente Lingewaard ondersteuning vanuit de beleidsafdeling. Het organiseren wordt zowel ambtelijk als bestuurlijk gedragen. 

Wanneer

Op de Agenda:
Zondag 24 september 2023 van 11:00-14:00

Waar

Ressensestraat 30C
Ressen
Zoom