Nieuws uit Lingewaard

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Sport

Laatste tickets WK PUR - NED!

Wil je een wedstrijd van ons gastteam bijwonen tegen ons eigen Nederland. Koop dan nu de laatste tickets:

Koop HIER je WK tickets NED - PUR!

Gezondheid

Workshops over beweging en voeding

Voor de zomer is aan het bedrijfsleven van Lingewaard per post de vitaliteitskalender verstuurd. SWL en Energy Blend ontwikkelden deze kalender samen om zo de medewerkers van bedrijven en ondernemers in Lingewaard te stimuleren om gezond en vitaal te leven, als steuntje in de rug! In het najaar staan er twee gratis workshops op de agenda. De workshops hebben als thema’s ‘Beweging voel het verschil’ (op 18 oktober van 9.00-11.00 uur) en ‘Voeding en Gedrag’ (op 10 november van 14.30-16.30 uur). De locatie is Linge Zicht te Gendt (Flierensestraat 55).

Werk jij in Lingewaard? Meld je dan gratis aan!

Inschrijven kan via www.energyblend.nl.

Sport

Special Sports Event Over Betuwe

Facts en Figures

Wanneer: 25 september 11.00 – 14.00 uur. Inloop 10.30 uur

Waar: Vitaal Sportpark De Pas, De Pas 3, Elst. Ingang evenementterrein: rechts langs clubgebouw Elistha.

Doelstelling: Jong en oud met een beperking in aanraking brengen met sport en bewegen en met de aanbieders daarvan, uitmondend in blijvende sportdeelname.

Nevendoel: Sportclubs en andere aanbieders van sport en bewegen in aanraking brengen met de doelgroep uitmondend in het starten of uitbreiden van hun aanbod.

Doelgroep nader bepaald: Iedereen die een belemmering ondervindt of weerstand voelt om te gaan sporten of bewegen. Niet alleen personen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, maar ook chronisch zieken, personen die lijden aan dementie, mensen met orgaanaandoeningen, etc., etc.

Aandachtsgebied: Gebied tussen Rijn en Waal: gemeenten Overbetuwe, gemeente Lingewaard, Nijmegen Noord, Arnhem Zuid

Organisatie: Werkgroep Special Sports Event, onder auspiciën van de gelijknamige stichting. Deelnemers werkgroep: voetbalclub Spero, voetbalclub Elistha, Hockeyclub HCOB, Volleybalclub Gemini, Tennisvereniging De Helster, Zorginstelling Driestroom, Uniek Sporten.

Ambitie 2022: 200 deelnemers uit de doelgroep, waarvan 25% een vervolgstap zet.

Programma sport en bewegen: 1. Warming up/fitness; 2. Voetbal; 3. Hockey; 4. (Zit)volleybal;         5. Basketbal; 6. Tennis; 7. (Hard)lopen met hulpmiddelen; 8. Hengelsport; 9. Judo; 10. Duofietsen; 11. Zwemmen (informatie); 12. Boogschieten; 13. Stormbaan; 14. Ponyrijden; 15. Scouting; 16. Nordic Walking. 17. Gym; Programma kan nog uitbreiden.

Randprogramma: 1. Theater Klare Taal; 2 Band Juke Box; 3. Clown Sjuul; 4. Mascotte Vito en/of. Bikkel; 5. DJ Thijmen (onder voorbehoud); 6. Golfkardienst over evenementterrein; 7. Schminken; 8. Twister; 9. Poffertjeskraam; 10. Continu muziek die stilzitten moeilijk maakt.

Informatiemarkt: Informatie over sport- en beweegmogelijkheden, gezonde voeding; faciliteiten.

Wat is waar: Deelnemers ontvangen bij binnenkomst een programma met daarin een plattegrond waarop met pictogrammen staat aangegeven waar wat is.

Aanmelding: Wordt sterk aanbevolen en is mogelijk via website: www.specialsportsevent.nl. Deelname zonder aanmelding is ook mogelijk d.m.v. inschrijving bij de ingang. Registratie is belangrijk voor follow up, is niet verplicht en kan ook anoniem.

Kleding: Geen speciale kleding vereist. Eventueel sportschoenen en iets dat makkelijk zit. Alle deelnemers ontvangen bij binnenkomst een T-shirt. Gebruik ervan is niet verplicht.

Kosten: Deelname is gratis. Deelnemers ontvangen bonnen voor drank en broodjes.

Vervoer: Deelnemers die problemen hebben met vervoer worden thuis opgehaald en teruggebracht. Aanmelding voor vervoer is vereist (via website). Voor vervoer op het terrein kunnen deelnemers die dat willen als passagier gebruik maken van een duofiets en een golfkarretje.

Parkeren: Er zijn 2 parkeerplaatsen: 1. Langs de ingang naar de Scoutingaccommodatie; 2. Rechterzijde grote parkeerplaats Spero/Elistha. Verkeersregelaars wijzen de weg.

E.H.B.O.: Gedurende het hele evenement is EHBO aanwezig en een sportverzorger.

Toilet: Op meerdere plaatsen is een toiletvoorziening, ook voor rolstoelers. Wordt aangegeven op de plattegrond.

Catering: Deelnemers en bezoekers kunnen hapjes en drankjes kopen op het centrale plein.

Rolmodellen: Een of twee topsporters met een beperking zullen aanwezig zijn voor een peptalk.

Publiek: Begeleiding en familieleden van de deelnemers zijn uiteraard welkom, maar ook overige belangstellenden. De deelnemers worden graag aangemoedigd bij hun prestaties. Gelieve de sportactiviteiten niet te belemmeren.

Programma in tijd:

10.30 uur: inloop en registratie deelnemers

11.00 uur: officiële opening door wethouders sport Overbetuwe en Lingewaard

11.10 uur: 1e voorstelling Klare Taal in tent op centrale plein.

11.25 uur: gezamenlijke warming up op muziek op kunstgrasveld;

11.35 uur: iedereen zoekt zijn/haar eigen sporten *)

12.00 uur: wedstrijd G-voetbal tussen Voetbal + en ander team (2x 15 minuten)

13.00 uur: 2e voorstelling Klare Taal in tent op centrale plein

13.50 uur: afsluiting clinics, demonstraties, minitrainingen.

14.00 uur: prijsuitreiking op het centrale plein. Iedereen is winnaar.

 

*) Veel demonstraties, workshops, mini-trainingen en wedstrijdjes zijn afhankelijk van de interesse. Het begin ervan wordt voortdurend omgeroepen via geluidsinstallatie die hele terrein bestrijkt

 

Vragen: 06-53710191

 

Website: www.specialsportsevent.nl

Sport

Kleutergym Huissen

Voor wie? Kinderen uit groep 1 en 2

Locatie? Gymzaal IKC het Sterrenbos (van Wijkstraat 16A)

Wanneer: vanaf woensdag 14 september nagenoeg iedere woensdagmiddag

Tijden: woensdagmiddag, groep 1: 14:45-15:45, groep 2: 15:45-16:45

Deze jonge leeftijd is een essentiële periode voor de ontwikkeling van de kleuter om veel en gevarieerd actief te zijn. Maar laten we vooral ook niet vergeten dat gymmen gewoon leuk is!

De kleutergym staat in het teken van gymmen, zoals wij vanuit PlayMoGym ook kleutergym op diverse basisscholen geven, waaronder op basisschool IKC het Sterrenbos in Huissen.

Kinderen worden op een speelse manier uitgedaagd om spelletjes en activiteiten te doen waarbij de grondvormen, zoals springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren, dansen centraal staan. Ook de cognitieve en sociaal emotionele aspecten worden hierin meegenomen en loopt samen met onze visie: ‘plezier beleven aan sport en bewegen’ als rode draad door onze lessen. Als ouder blijven kijken tijdens de les? Geen probleem.

Voor een eerste keer kijken of kleutergym wat voor jullie is? Meld je aan voor de gratis proefles door te mailen naar rick@playmogym.nl.

Geluk

Gezonder & gelukkiger Lingewaard

Een huis kopen, gezinsuitbreiding, een carrièreswitch…in het leven van een dertiger kan binnen één jaar veel veranderen. Om het brein van dertigers te ontrafelen, hebben Radboud Universiteit, Radboudumc en het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek de Healthy Brain Study opgezet. Ook dertigers uit de gemeente Lingewaard doen mee!

De 37-jarige Amanda uit Bemmel werkt al een tijdje in een onderzoekomgeving. Juist daarom ziet zij het belang van dataverzameling. “De data die van mij verzameld wordt, is wellicht nog niet van betekenis van mij, maar wel voor mijn kinderen of anderen. Soms moet je gewoon dingen doen niet per se voor jezelf zijn!”, aldus Amanda.

De studie

Deelnemers doen mee aan drie meetmomenten in het jaar. Tussen deze meetmomenten zit zo'n vier maanden tijd. Er worden iedere keer analyses gemaakt van hun bloed, urine, ontlasting, haar en speeksel. Daarnaast meten deelnemers thuis hoeveel ze bijvoorbeeld bewegen en hoe ze slapen. Tijdens een testdag op het lab wordt onder andere een hersenfoto gemaakt en doen deelnemers een fietstest. Na afloop van de dag op de Radboud Campus vullen deelnemers vragenlijsten in over bijvoorbeeld voeding, levensgebeurtenissen of werk.

Inmiddels heeft Amanda twee meetmomenten gehad. “Ik merk wel dat ik meer bewust ben van de dingen die ik doe”, zegt Amanda. “Ik wist bijvoorbeeld niet dat ik zo’n gebroken slaappatroon had. En daarnaast realiseerde ik me dat ik niet altijd voldoende bewoog.” Het dragen van de meters viel haar mee. “Van tevoren lees je toch wat de mogelijke hinder kan zijn, vooral bij de slaapband. Het was echt minder storend dan ik had verwacht.” De instructies waren ook duidelijk: “Het pakket dat je thuiskrijgt zag er top uit. Het werd allemaal heel duidelijk uitgelegd in het instructiemapje en de bijhorende filmpjes kwamen bij meetmoment 1 goed van pas. En als ik een vraag had, dan waren jullie ook goed bereikbaar”, aldus Amanda.

Hersenfoto

Tijdens de testdag wordt er ook een scan van je hersenen gemaakt doormiddel van de MRI-scanner. Dit vond Amanda het leukste aan de dag. “Ik had echt een nieuwsgierige spanning bij de MRI. Het is natuurlijk ook zo’n imposant apparaat. Het leukste was nog wel de foto die ik meekreeg. Mijn kinderen vonden het geweldig om een foto van mijn hersenen te zien!”

Vergoeding

Deelnemers krijgen uiteraard ook wat terug voor hun deelname. Naast drie hele leuke dagen op het lab ontvangen zij een hersenfoto, meer inzicht in hun leefstijl met MijnDertigersbrein en een vrijwilligersvergoeding van 500 euro bij het volledig afronden van de studie.

Buurtcompetitie

Woon jij ook in Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Huissen, Loo of Ressen en wil jij ook je steentje bijdragen aan de wetenschap? Op http://www.dertigersbrein.nl/buurtcompetitie/lingewaard vind je alle informatie over de buurtcompetitie en kun je je aanmelden voor de studie.

Sport

Celeste Plak bij de Kidang jeugd!

Vrijdag 9 september was een leuke en spannende avond voor de jeugd van volleybalvereniging Kidang uit Bemmel. Niemand minder dan Celeste Plak (sterspeelster van het Nederlands dames volleybalteam) kwam een training geven!

Samen met de jeugdtrainers van Kidang werd er getraind met de jeugdgroep. Als eerste begon ze bij de kinderen van de CMV, dit zijn de allerkleinste van de vereniging. Ook zij vonden het uiteraard fantastisch om van Celeste tips te krijgen. Daarna ging ze door naar de ABC jeugd. Hier kwamen ook wat tips voorbij met wat grapjes. Ze nam haar tijd en gaf iedereen aandacht.

Aan het einde van de training gaf Celeste Plak een voorproefje hoe je een echte aanval doet. Ze ‘smashte’ de bal hard tegen de grond. De Kidang jeugd vond het geweldig en we hebben er allemaal een volleybal idool bij!

Na de training werden er nog handtekeningen uitgedeeld en foto’s gemaakt. Celeste is een leuke, vrolijke en ontspannen superster die onze dag heeft gemaakt! Alle blije gezichten maakten de dag nog mooier.

Enorm bedankt Celeste voor je vrijwillige inzet, het was een topavond. Uiteraard wensen wij Oranje heel veel succes bij het WK op 23 september. Kidang zal met een grote groep van meer dan 100 leden naar een van de wedstrijden gaan. We zullen Celeste extra hard toejuichen!

Sport

Probeer badminton

BC Gendt doet mee met de landelijke actie van Probeerbadminton. Dat wil zeggen dat je je nu kunt inschrijven voor 10 weken meespelen voor slechts 25 euro. We starten op 7 oktober 2022. Doe jij ook mee??? Voor meer informatie en aanmelden zie www.probeerbadminton.nl of via info@bcgendt.nl

Wil je liever eerst 3x vrijblijvend proberen? Dat kan ook. Neem dan even contact op.

Sociaal

Op Eigen Kracht van start!

Vrijdag 9 september 2022 was het zover. Met de informatiebijeenkomst start het Vitaliteitsprogramma Op Eigen Kracht voor cliënten van de Gemeente Lingewaard. Nick van der Ham van Sportservice Lingewaard opende de bijeenkomst. Waarna Ronald Verhaaf samen met de andere trainers de kandidaten informeerden met een presentatie over het trainingsprogramma. Een programma voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dat al 9 jaar met succes wordt verzorgd in RSD de Liemers en nu dus in Lingewaard! De goed bezochte bijeenkomst in het Zilverhuus te Huissen werd afgesloten door Tico die met veel enthousiasme, als voormalig deelnemer, zijn verhaal deed over het trainingsprogramma. Hij vertelde over waar hij stond, waar hij nu staat en wat hij heeft bereikt. Wij zijn dan ook als trainersteam bijzonder trots dat we het Vitaliteitsprogramma Op Eigen Kracht voor Sportservice Lingewaard in #samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard en de Gemeente Lingewaard mogen uitvoeren.

Sport

Dikke Banden Race voor 5-12 jarigen

Aanstaande zondag kunnen kinderen tussen 5-12 jaar zelf deelnemen aan een fietswedstrijd! Op een fiets met dikke banden – dus géén racefiets – rijden zij op het échte parcours van de Wielerronde in Bemmel.

Ook bij dit onderdeel van de Wielerronde van Bemmel is een helm verplicht. Mocht je geen helm hebben, dan kun je er een lenen.

Alle jeugdrenners kunnen zich aanmelden via deze link:

https://ready2race.teamjumbovisma.nl/.../1130780-11-09.../

Met wie kom jij deze kanjers a.s. zondag vanaf 12:00 uur aanmoedigen? Want alle deelnemers verdienen een groot applaus!

Sport

Nieuws TTV Essentia

Actuele nieuwsberichten vind je op onze webpagina TTV Essentia (essentiabemmel.nl)

Sport

Powerwalk Huissen 2 jaar!

Powerwalk Huissen bestaat alweer 2 jaar. Ik krijg enorm veel energie van de enthousiaste powerwalkers die ik elke week training geef. Onwijs veel zin heb ik dan ook in een nieuw Powerwalk jaar.

Sporten is belangrijk om fit&gezond te blijven. Buiten sporten is mentaal en fysiek goed voor je. Het geeft je een energieboost, rust en ontspanning.

Wat is Powerwalk?

Powerwalk is lopen in een stevig tempo. Je beweegt je armen actief mee en combineert het powerwalk met intervaltraining en spierversterkende oefeningen. Een complete work-out die je conditie verbetert en je verbrandt ook nog calorieën. Iedere training lopen we een andere route en ook de oefeningen variëren per les. Zo blijft het afwisselend en leuk. Door samen met anderen te sporten motiveer je elkaar en daag je elkaar uit.

Powerwalk is Fit&Fun

Ben je nieuwsgierig geworden of is je vakantie voorbij en wil je je conditie te verbeteren?

Doe mee met een gratis proefles. Stuur een email naar info@powerwalkhuissen.nl of whatsapp 0626838219.

Trainingsdagen: maandag 19:15 uur en woensdag 9:00 uur

Startlocatie: Brink Huissen. Tarief 55 euro. Powerwalk Huissen is ok te volgen of FB en insta @powerwalkhuissen.

Cultuur

Uitmarkt Bemmel een succes!

De UIT in Bemmel Markt op zaterdag 3 september voldeed aan alle verwachtingen zo luidt de algemene opinie. Wat een goede samenwerking tussen de culturele sector, de 5 basisscholen en ondernemersvereniging Beleef Bemmel.

Naast culturele verenigingen waren er ook workshops en verschillende optredens te zien. Dit is een mooi voorbeeld waar sport en cultuur samen komen.

Bij uitgelicht (op deze pagina) en op www.cultuurinlingewaard.nl een foto rapportage en meer uitgebreid nieuws over de Uitmarkt. Links hiervan vind je onderaan deze pagina.

Sport

Judovereniging Angeren groeit!

Judovereniging Angeren groeit, we krijgen steeds meer enthousiaste nieuwe Judoka`s.

Om deze groei op te kunnen vangen, maar ook om de oudere judoka's verder door te kunnen laten groeien, breiden we de uren op de maandag en woensdag per oktober 2022 uit.

De nieuwe trainingstijden vindt u https://www.judo-angeren.nl/trainingen/

Zien we jou ook op de judomat binnenkort?

Gezondheid

Meedoen aan Stoptober

Op 1 oktober gaat Stoptober weer van start! Een grote groep mensen gaat met elkaar de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken. In de afgelopen jaren hebben meer dan 350.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Via de Stoptober-app ontvangt de deelnemer elke dag positieve berichten die helpen om vol te houden. Wij sluiten hier vanuit Stichting Welzijn Lingewaard graag weer aan op de landelijke campagne. Meer informatie vind je op www.stoptober.nl.

Wat zou het fantastisch zijn als jouw vereniging hier ook onderdeel van zou willen zijn. Wil jouw vereniging ook rokende leden ondersteunen om te stoppen met roken? Dit kan op een laagdrempelige manier met verschillende promotiematerialen en Social Media. Er is een pakket voor verenigingen beschikbaar met een poster, een aantal flyers, kaartjes en als ludiek item een Stoptober-stressbal. Wij verzorgen dit kosteloos. Hebben jullie interesse, meld je dan voor 13 september aan via (Hiltje Karrenbeld) h.karrenbeld@swlingewaard.nl en wij zorgen dat jouw vereniging uiterlijk week 38 een pakketje en een email met social media posts ontvangt.

Sport

Bemmel, CHIWALK weer gestart

In de uiterwaarden van Bemmel kun je iedere zondag meedoen met CHI-Walk. De les bestaat uit warming-ups, meditatief wandelen, eenvoudig Qigong oefeningen en meer.

De les start om 10 uur en duurt tot 11.30 uur.

Aanmelden of vragen: info@parelvlinder.nl

Sport

A.s. zondag: 40e Pukkeltocht

Aanstaande zondag fietsen we de 40e Pukkeltocht.

Fiets mee over 90 of 120 kilometer.

De routes zijn volledig uitgepijld en lopen o.a. door de Ooijpolder en over de heuvels in het Rijk van Nijmegen.

Zien we je daar?

» www.pukkeltocht.nl

Sociaal

Doe iets sportiefs met Burendag!

Burendag is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. In 2022 vindt Burendag plaats op zaterdag 24 september.

Lingwaard

Woon je in Lingewaard, doe je mee of organiseer je een burendagactiviteit en wil je hier een sportieve twist aan geven? Vul dit formulier in en wie weet ontvang jij een WK Volleybalpakket voor jou en je buurt! Ben je lid van een volleybalvereniging of heb je een volleyballid in je straat betrek hem of haar erbij! Wees er snel bij want op is op.

Historie

Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren ieder jaar Burendag om mensen met elkaar in contact te brengen. Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Inmiddels doen ieder jaar zo'n 1 miljoen mensen mee aan Burendag.

Een betrokken buurt

Op zoek naar ideeën voor activiteiten in de buurt? Bekijk hier de beste tips over organiseren, enthousiasmeren, inkomsten en activiteiten.

Meer informatie

Heb je vragen over Burendag? Stuur een mail naar burendag@oranjefonds.nl of bel met ons campagneteam via 0900-4488448.

Sport

Multi Sportief van start in Lingewaard

Weet je zoon of dochter nog niet welke sport hij/zij gaat beoefenen voor komend schooljaar? Of twijfelt je kind nog tussen verschillende sporten en wil hij/zij graag van meerdere sporten ‘proeven’? Dan past Multi Sportief hier fantastisch bij!

Vanaf 1 september starten we met Multi Sportief. Hier kan je lid van worden, dit kost slechts € 100,00 per seizoen. Je kan hiermee bij alle (8!) de aangesloten sportverenigingen meetrainen. Tijdens de trainingen staat niet alleen de gekozen sport centraal maar wordt je breed-motorisch opgeleid. Alle basisvormen van bewegen zullen terug komen tijdens de training. Van bewegen op muziek tot vangen & gooien en van klimmen & klauteren tot stoeien & vechten. Kinderen die op jonge leeftijd met veel sporten in aanraking komen ontdekken beter wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Hierdoor maken ze een bewustere keuze en is de kans dat ze ook op latere leeftijd blijven sporten veel groter!

De aangesloten verenigingen zijn: Batouwe Basketbal, Rugbyclub de Betuwe, MHC Bemmel 800, TC Bemmel, Essentia, Dansatelier over de Linge, Judokwai Bemmel/Huissen en Kidang. We gaan dit project verder uitrollen in andere kernen in Lingewaard. Multi Sportief is ook voor kinderen buiten Bemmel toegankelijk.

Meer informatie is te vinden op www.multisportieflingewaard.nl of je kan contact opnemen met sportcoach Thijs Sloot t.sloot@swlingewaard.nl / 06-82336027

Sport

Opening Padelbanen de Kooi

Maak kennis met de populaire sport van het moment!

De echte padelliefhebbers in regio Nijmegen & Arnhem kunnen hun hart ophalen. In de Kooi liggen vier gloednieuwe indoor padelbanen.

Op vrijdag 26 augustus van 17:00-22:00 nodigen we je graag uit om een kijkje te nemen. De opening vieren we met een klein hapje, een drankje en heerlijke muziek. Ben jij erbij?

Doe mee met toffe padel clinics onder leiding van trainers van House of Padel. Maak kennis met de sport en materiaal door uitleg van Snelder Sport. 

Iedereen is welkom, tot snel!

Sport

Laatste kans! "Ballenkinderen WK"

Dit is je kans om het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 van heel dichtbij mee te maken! Sterker nog: jij kunt, net als de topspelers, zélf op het veld staan tijdens het WK. Een ervaring om nooit te vergeten! Maak jij tussen 23 september en 15 oktober deel uit van team ‘ballenkinderen’?

Voor alle WK-wedstrijden hebben we, per wedstrijd, 9 ballenkinderen nodig. Zij helpen met het aangooien van ballen naar de speelsters en quickmoppen het veld wanneer een speelster bijvoorbeeld op de grond is gedoken tijdens een actie.

Dit moet je weten voordat je je opgeeft

Tijdens het WK zijn er iedere dag meerdere wedstrijden en je mag zelf aangegeven bij hoeveel wedstrijden jij aan de slag wil/kunt als ballenkind. Belangrijke voorwaarde: tijdens het toernooi moet je tussen de 13 en 16 jaar oud zijn. Het is handig als je affiniteit hebt met volleybal en het spelletje begrijpt. Naast een onvergetelijke ervaring, krijg je ook een mooi t-shirt als aandenken aan het WK.

Interesse?

Hier vind je een overzicht van alle WK-wedstrijden. Per dag (zie de tabbladen onderaan) kun je zien voor welke wedstrijden jij je kunt opgeven als ballenkind. Deze beschikbare plekken zijn groen gearceerd in het bestand. De plekken die al vergeven zijn, hebben we rood gekleurd.

Nog steeds enthousiast? Geef je dan op door een mail te sturen naar vrijwilligers@nevobo.nl.

In je mail mag je het volgende meenemen:

 • Voor- en achternaam
 • Leeftijd
 • Contactgegevens
 • Ervaring als ballenkind bij eerdere volleybalwedstrijden: ja/nee
 • T-shirt maat

Wedstrijden tijdens schooltijd

Goed om te weten voor je ouders: een aantal wedstrijden zijn doordeweeks en overdag. Ook voor die wedstrijden hebben we ballenkinderen nodig, maar normaal gesproken zitten kinderen dan op school. We hopen dat er voor deze keer een uitzondering gemaakt wordt en de kinderen dit unieke evenement van dichtbij mogen meemaken. De Nevobo heeft een brief opgesteld die naar de school gestuurd kan worden voor een absentieverzoek. Heb je de brief nodig? Geef het dan aan bij je aanmelding, zodat we het bestand met je kunnen delen.

Goed om alvast te weten:

 • Ballenkinderen moeten 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn.
 • Per ballenkind is er één vrijkaart voor je ouders beschikbaar voor de wedstrijd waarop jij in actie komt.
 • Ballenkinderen worden begin september uitgenodigd voor een instructiemiddag (deze is verplicht). Zo weet je precies wat er van je verwacht wordt tijdens het WK. Meer informatie hierover volgt later.

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via: vrijwilligers@nevobo.nl.

We zien jouw aanmelding graag tegemoet!

Sport

Pukkeltocht 2022

Op 28 augustus 2022 fiets je met de Pukkeltocht vanuit Bemmel over de heuvels bij het Rijk van Nijmegen. Fiets jij ook mee met 90 of 120 kilometer?

Wil je een aantal van de TOP-beklimmingen in het Rijk van Nijmegen trotseren? Fiets dan mee met de Pukkeltocht van TWC ’t Verzetje uit Bemmel.

Routes & afstanden

Er is de keuze uit 90 of 120 kilometer, die beiden volledig uitgepijld worden. De routes lopen door veel verschillende omgevingen. Toeren over de Waaldijk, door de Ooijpolder en bij de Hatertse Vennen. Daarnaast wordt er uiteraard ook geklommen. De afstand van 120 km telt mee voor het ‘Brevet des Cyclistes’. Wie de 90 kilometer fietst beleeft overigens ook gegarandeerd klimplezier.

Klimmen

Je wielerhart zal letterlijk en figuurlijk sneller kloppen van de Oude Holleweg, de meest uitdagende klim in dit deel van Nederland. Met stijgingspercentages tot 13% kan deze beklimming zelfs de concurrentie aan met Zuid-Limburgse toppers. Andere verleidelijke trajecten op het parcours: de Ubbergse Holleweg en de Zevenheuvelweg om er maar een paar te noemen.

Fotograaf

Onderweg vind je op diverse plekken een fotograaf die klaar staat om jou vast te leggen op een echte actiefoto. Deze krijg je als deelnemer gratis aangeboden.

Meer informatie

Voor alle informatie kijk je op www.pukkeltocht.nl.

Zien we jou ook op zondag 28 augustus 2022?

Sport

KPN Voetbalvriendendag

Wij organiseren samen met KPN de tweede editie van de KPN Voetbalvriendendag. Dit evenement vindt plaats op zondag 28 augustus 2022 op een super unieke locatie, namelijk de KNVB Campus in Zeist. Dit is dé trainingslocatie van het Nederlands elftal. Voetbalhelden en vrijwilligers zetten zich op deze dag in om mensen met een handicap en hun familie/vrienden een onvergetelijke dag te bezorgen dat geheel in het teken staat van voetbal.

De KPN Voetbalvriendendag is voor iedereen toegankelijk, ongeacht handicap, ervaring en leeftijd. Tussen 10.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom op de KNVB Campus. Je mag vijf uur lang genieten van alle (voetbal)activiteiten, maar het is ook mogelijk dat je één of meerdere uren aanwezig bent.

Activiteiten op de KNVB Campus

De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een groot voetbalspektakel te worden. Naast voetballen en trainen als een echte Oranje International kunnen de voetbalvrienden ook deelnemen aan een rondleiding, scheidsrechtersclinic en KNVB voetbalquiz. Of maak kennis met blinden- en framevoetbal, bezoek de E-room, neem een kijkje in de spelersbus van oranje en stel vragen tijdens de Q&A met een bekende voetballer. Ben je even toe aan iets anders? Laat je dan schminken, ga van de stormbaan, of duik in de photobooth voor een mooie herinnering. Alles is mogelijk op deze unieke sportdag!

Programma:

 • Datum: Zondag 28 augustus
 • Tijden: 10:00 - 15:00u met om 12:00u de grote opening
 • Locatie: KNVB Campus, Zeist

Dit wil je niet missen! Meld je nu aan via onderstaand inschrijfformulier.

De KPN voetbalvriendendag is een unieke voetbalbeleving voor mensen met een handicap én hun vrienden en wordt georganiseerd door Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met 1% FairShare partner KPN.

Sport

SK-Metals (6x6) Pullentoernooi

Op vrijdag 9 september zal het traditionele "SK-Metals Pullentoernooi" bij RKVV-HAVO worden gehouden!

Op dit toernooi zal op aangepaste velden 6 tegen 6 worden gespeeld. Aanvang toernooi is 18.30 uur. Deelnemende teams worden omstreeks 18.00 uur verwacht. Vanaf 21.00 uur zal de altijd (zeer) gezellige feestavond aanvangen! DJ Sam Degens zal voor de lekkere deuntjes zorgen.

Aanmelden voor dit leuke, sportieve (en soms fanatieke) toernooi met een gezellig aansluitend feest, kan bij Eut Gertsen: 06-16079975.

Sport

Padel in de Kooi

Je hebt het misschien al voorbij zien komen en het is echt waar... PADEL komt naar Bemmel!

Er wordt momenteel hard gebouwd aan de nieuwe banen in De Kooi! Met maar liefst 4 indoor padelbanen wordt dit de nieuwe hotspot. De opening staat gepland op 26 augustus, dus binnenkort is er eindelijk plek om te padellen in Bemmel!

Reserveer vanaf 26 augustus jouw eerste baan helemaal GRATIS! Wat betekent dat JIJ het hele jaar kunt padellen!

4 gloednieuwe indoor banen -Tussen Nijmegen en Arnhem - Voor jong & oud- Beginners & pro’s

Boek via Playtomic.io of via de Playtomic App jouw eerste padel reserving!

Sport

Speelschema WK NED volleybalteam

Lingewaard doet mee aan het WK en ook jij kunt erbij zijn!

Wil je een wedstrijd bijwonen van Nederland of Puerto Rico (Host team van Lingewaard). Er zijn nog kaartjes! Klik op de webshop voor meer informatie.

Cultuur

Gezellig meezingen met Ship Ahoy

Op zondag 14 augustus kunt u kosteloos genieten van een zanguitvoering door het Angerense zeemanskoor Ship Ahoy. Jeu de boulesclub Lingewaard opent dan de gerenoveerde buitenbaan. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom om het concert met gezellige liedjes bij te wonen, in de open lucht. Kampstuk 23, 6852 AC te Huissen (naast de brandweerkazerne).

Gezondheid

Supermarkt Safari

Tijdens de Supermarkt Safari leer je over gezond leven. Gezond eten en drinken is belangrijk! Maar het is niet altijd makkelijk. De Supermarkt Safari leert jou om gezonde keuzes te maken.

Voor wie? De training is voor mensen die moeite hebben met leren. Je bent 18 jaar of ouder.

Wat leer je?

 • Je leert wat gezond leven is
 • Je weet wat gezond eten en drinken is
 • Je weet waar je goedkoop en gezond eten en drinken kunt kopen
 • Je weet hoe je gezond eten kunt koken
 • Je weet hoe je in de toekomst zelf thuis gezond leeft

Wat gaan we doen? Tijdens de drie bijeenkomsten leer je over gezond leven. En natuurlijk gaan we samen op safari naar de supermarkt! De bijeenkomsten zijn gratis.

Voor meer informatie: https://www.meegeldersepoort.nl/cursus/supermarkt-safari/

Sociaal

Hackshield Zomerchallange!

Website / nieuwsbrief

De zomer is begonnen, de vakantie komt eraan en cybercriminelen… die pakken hun kans. Ook in de zomer. Daarom hebben we jou nodig, Cyber Agent (8-12 jaar)!

Wil jij via een spannende game alles leren over veilig internetten? En daarna jezelf en je omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar? Dan zoeken we jou!

Ga snel naar www.joinhackshield.nl/zomervakantie en ga de speciale zomerchallenge aan. Zo hebben cybercriminelen bij jou geen kans en hou jij jezelf en je (vakantie)omgeving veilig. We rekenen op je! 

Sport

Scholentoernooi Huissen 2022

Op woensdag 15 juni is er door volleybalvereniging Setash uit Huissen een schoolvolleybaltoernooi georganiseerd voor de groepen 5 tot en met 8 in Sporthal De Brink. Het schoolvolleybaltoernooi stond in het teken van het WK Volleybal Vrouwen wat dit jaar voor de eerste keer in Nederland plaatsvindt. De winnaars van het toernooi gaan met de hele klas naar één van de WK volleybalwedstrijden die gespeeld worden.

Ondanks het warme weer deden de kinderen enorm hun best en zat de sfeer er goed in. Met meer dan 100 deelnemers was het een zeer geslaagd volleybaltoernooi!

Winnaars van het schoolvolleybaltoernooi zijn geworden:

Poule groep 5 en 6: Groep 5a IKC ’t Holthuus

Poule groep 7 en 8: Groep 8b1 IKC De Abacus

WK Volleybal Vrouwen

In 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen voor de eerste keer in Nederland plaats. Het WK duurt ruim drie weken en aan het evenement nemen 24 landen van vijf verschillende continenten deel. De Nederland volleybalbond organiseert het WK samen met de Poolse volleybalbond. Lingewaard is één van de hosts tijdens het WK Volleybal. “Wij zijn gastgemeente voor het team van Puerto Rico. Op https://www.lingewaardinbeweging.nl/organisaties/5834/wk-dames-volleybal-2022 staat meer informatie.”

Sport

Overdonderend succes duizend euro actie!

Vorige week was het de mogelijkheid voor 1000 sportverenigingen om € 1.000 aan te vragen voor jou club. Het was binnen 1 uur al helemaal vol. Het lijkt erop dat een aantal clubs uit Lingewaard toch er door heen zijn gekomen. Om ook alle andere verenigingen een mogelijkheid te geven worden er nogmaals 500 verenigingen getrakteerd op €1.000. Het gaat dit keer niet via de methode ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’ maar het zal gaan per loting.

Van donderdag 16 juni 20.00 uur tot vrijdag 17 juni 20.00 uur heeft iedere vereniging die nog geen mogelijkheid heeft gehad of net te laat was met aanmelden opnieuw de kans om je club aan te melden.

Je kan mijn gegevens gebruiken als lokaal contactpersoon. Dit kan via onderstaande link:

https://nocnsf.nl/1000-euro-voor-de-club

Heb je een goed idee laat je actie terugkomen op Lingewaardinbeweging.nl. Zet het in de Lingewaardse sport "agenda" en maak een nieuwsitem aan om ook anderen te inspireren. Wie weet wordt jullie activiteit mooi in beeld gebracht op de uitgelicht pagina!

Sport

Gratis 2 keer mee turnen

Heb jij altijd al een keer willen turnen? Geef je nu op voor 2x gratis turnen in Bemmel of in Gendt. Kijk voor meer informatie op www.zwieps.nl

Sport

JO7 Competitie Eindtoernooi bij HAVO!

Op zaterdag 4 juni zal van 11.00 tot 14.00 uur op ons sportpark het grote "JO7-competitie Eindtoernooi" (in de volksmond 'Knakworsttoernooi') worden gehouden.

Al enkele jaren organiseren verenigingen uit de Betuwe een onderlinge competitie voor de jongste jeugd, dit seizoen was dit een samenwerking tussen sc Bemmel, RKVV HAVO, de Bataven, GVA en sv Angeren. Traditioneel is er een afsluitend toernooi waarbij een broodje knakworst zal worden gegeten. HAVO mag dit jaar organiseren.

Het toernooi zal om 11.00 uur beginnen. Wedstrijden duren 15 minuten. De lunch (inclusief het broodje knakworst) is van 12.20 tot 12.45 uur. Om 14.00 uur sluiten we af. Het programma is hieronder terug te vinden. 

HAVO zoekt jeugd!

Als kleine vereniging zijn wij afhankelijk van de instroom van (jongste) jeugd. Vanaf 5 jaar kun je (kosteloos) al komen proeven aan het voetballen bij HAVO. De mini's (5 t/m 8 jaar) trainen op maandag van 18.15 - 19.15 uur. Meer informatie en contactgegevens zijn op de volgende pagina terug te vinden:  https://www.havohaalderen.nl/proeftraining/

Meer informatie (en het programma) op onze website: https://www.havohaalderen.nl/1/404/jo7-competitie-eindtoernooi-bij-havo/

Sport

TWEE NIEUWE HARDLOOPTRAINERS

Loopgroep Huissen heeft twee nieuwe hardlooptrainers!

Op 14 mei reisde een enthousiaste groep lopers al vroeg af naar de atletiekbaan in Ede. Daar mochten Monique en Ron examen doen.

Na de warming-up was eerst Ron met zijn groep aan de beurt. Daarna volgende Monique met haar groep. Beiden legden een prima examen af. Met als resultaat dat beiden zijn geslaagd! Proficiat Monique en Ron! En dank aan de begeleiders Dorothea en Caron.

Sport

Buitenspeeldag Huissen

Na 3 stille jaren van én een zomerstorm én Corona komt de Buitenspeeldag in Huissen weer terug en wel op

woensdagmiddag 8 juni a.s. van 13.00 tot 17.00 uur op het Raadhuisplein te Huissen. 

Het organisatieteam is in de loop der jaren geregeld uitgebreid, maar de basis van het evenement is altijd hetzelfde gebleven: 1 dag geheel verkeersveilig buitenspelen voor kinderen van 0-12 jaar. Mee doen is gratis!

Dit jaar werken wij samen met de Sportcoaches Gemeente Lingewaard. In aanloop naar het FIVB WK Vrouwen Volleybal (september – oktober 2022) wordt de WK Volleybal bus ter beschikking gesteld. Volleybalvereniging Setash Huissen zal aanwezig zijn bij deze activiteit.

Naast volleybal kunnen kinderen ook kennismaken met sporten zoals badminton of basketbal.

De Buitenspeeldag staat niet alleen in het teken van sport en spel. We laten kinderen ook kennismaken met een gezonde levensstijl. Een bietenburger maken of een hotdog komen bakken? Ook dit kan tijdens de Buitenspeeldag.

WK Volleybal Vrouwen

In 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen voor de eerste keer in Nederland plaats. Het WK duurt ruim drie weken en aan het evenement nemen 24 landen van vijf verschillende continenten deel. De Nederland volleybalbond organiseert het WK samen met de Poolse volleybalbond. Lingewaard is één van de hosts tijdens het WK Volleybal. Wij zijn gastgemeente voor het team van Puerto Rico. Op https://www.lingewaardinbeweging.nl/organisaties/5834/wk-dames-volleybal-2022 vind je meer informatie.”

Sport

Doorkomst Roparun Huissen en Angeren

Team-031-Lingewaard loopt op 4-5-6 juni de “Roparun-estafette” van meer dan 500 km door Nederland. Met de Run zamelt het team geld in om het leven van mensen met kanker te veraangenamen.

Het team start op zaterdag 4 juni vanaf Vliegveld Twenthe. Van daaruit gaat de route o.a. via Huissen, Angeren richting finish in Rotterdam.

Voor het eerst door Huissen - Angeren

Voor het eerst komen de Roparun-teams door Huissen - Angeren. Een thuis-doorkomst voor team-031 Lingewaard! De verwachte doorkomst van de teams is op zaterdag 4 juni vanaf 21.30 – 01.00 uur. Dat wordt een happening, want zo’n 125 teams lopen dan door Huissen en vervolgens door Angeren (Leutsestraat, Iepenstraat, Kampsestraat).

Om de teams aan te moedigen worden op zaterdagavond 4 juni in Huissen én in Angeren feestelijke doorkomsten georganiseerd.

Doorkomst Huissen

In Huissen loopt de route o.a. via de Arnhemse Poort, Langestraat, Markt (ODEON), Vierakkerstraat. Op en om het Odeon worden de teams welkom geheten en aangemoedigd. Ook wordt in de binnenstad een terras omgetoverd tot het officiële steunpunt voor Roparunteam-031.

Doorkomst Angeren

In Angeren wordt bij ’t Keutje- fysio vd Ploeg een gezellige, terrasachtige aanmoedigingsplek ingericht. Op deze plek kun je de teams vanaf 21.30 uur op feestelijke wijze aanmoedigen, ontmoeten en groeten. Team031-Lingewaard wordt tegen 23.45 hier verwacht.

Inhalen in Angeren

Op maandag 6 juni, tweede Pinksterdag, wordt team031 thuis verwacht. Dan worden ze in de Letste Stuyver in Angeren rond 18.00 uur feestelijk ingehaald. 

 

Iedereen is welkom

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om Roparunteam-031 op zaterdagavond in Huissen- Angeren aan te moedigen en op 2e pinksterdag in de Letste Stuyver in te halen. Ze verdienen het! (zie ook www.031Lingewaard.nl)

Sociaal

Bierproeverij op vrijdag 10 juni

Op vrijdag 10 juni zal om 20.30 uur in samenwerking met Wijnzinnig uit Gendt een bierproeverij worden georganiseerd in "de meest gezellige kantine van de betuwe"!

Deze avond zullen we je kennis laten maken met de verschillende stijlen (percentages, bereidingswijzen en smaken) die bier kent. Van een licht zomers blondbier tot en met een zware donkere rakker, ze komen allemaal voorbij! In totaal zullen er 8 speciaalbieren worden geproefd die allemaal hun eigen identiteit en kenmerken hebben.

Door de mondelinge toelichting van de ervaren eigenaar van Wijnzinnig (Guido) en een bier-kaart waarop de specificaties terug te vinden zullen zijn, weet je precies wat er gedronken wordt en leer je (hopelijk) wat je lekker of juist niet lekker vindt.

Bevalt een bepaald biertje? Je krijgt de mogelijkheid om een extra exemplaar te kopen, om deze tijdens of aansluitend aan de proeverij te nuttigen.

Selectiespeler?

Maak je geen zorgen! De training stopt op tijd zodat je van een lekker biertje kunt komen genieten :)

Aanmelden noodzakelijk

Om vooraf een goede inschatting te kunnen maken van het aantal deelnemers en hierop in te kunnen kopen is vooraf aanmelden verplicht. Dit kan door het formulier op de volgende pagina in te vullen. Let op: je moet een bevestiging via e-mail krijgen van je aanmelding. Heb je die niet gehad? Kijk even in je spambox. Daar ook niet te vinden, probeer dan nogmaals het formulier in te vullen:

https://www.havohaalderen.nl/334/bierproeverij/

Cultuur

Super-Sunday: HAVO - DVOL (artiesten)!

Zondag 29 mei staat de laatste thuiswedstrijd van HAVO 1 van seizoen 2021-2022 op de agenda. Thuis zal er om 14.00 uur worden aangetreden tegen DVOL 1, een echte derby dus. Vandaar dat de organisatie van ‘de Vrienden van HAVO’ groots uit gaan pakken met een nieuwe editie van de ‘Super Sunday’! Zowel feestbeest en gangmaker Hansi Schimanski als zanger Marvin de Geest zullen ‘acte de présence’ geven. Het feest zal direct na de wedstrijd aanvangen. Onder het motto “doen waar je goed in bent”, zal het vast en zeker, wederom een groot feest worden…

Deze middag zal er ook afscheid worden genomen van spelers en stafleden die HAVO-1 na dit seizoen zullen verlaten.

Kom jij ook….?!

HAVO speelt de laatste wedstrijd van het seizoen op maandag 6 juni, uit tegen RKSV Driel (aanvang: 14.00 uur)

Sport

Sjors Sportief en Creatief 2022-2023

Sjors Sportief & Creatief negende editie komend schooljaar!

Maar liefst een kleine 900 basisschoolkinderen in Lingewaard maakten afgelopen jaar kennis met diverse sportieve en culturele activiteiten via Sjors Sportief & Sjors Creatief ondanks Corona. En er is goed nieuws, want Sjors gaat volgend schooljaar door met de negende editie! En we roepen sportverenigingen en cultuuraanbieders in Lingewaard op zich aan te melden.

Door ‘Sjors’ krijgen de kinderen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten binnen de gemeente. Alle aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waar kinderen zich vervolgens digitaal voor kunnen inschrijven. Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen begin oktober het Sjorsboekje. Ze kunnen één of meerder cursussen uitkiezen, waar zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen op locatie van (sport)verenigingen. Vaak een gratis kijkje in de keuken bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Meld uw activiteit ook aan!

Sjors Sportief & Sjors Creatief stimuleren kinderen om een structurele actieve deelname te bewerkstelligen. Hiervoor hebben wij alle aanbieders nodig. Uw activiteit wordt uiteindelijk geplaatst in een prachtig wervend boekwerk. Erg goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie!

Meld uw kennismakingsactiviteit vanaf vandaag aan op www.sportstimulering.nl

Sport

Rabo ClubSupport actie

Iedereen verdient een club. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom versterkt de Rabobank samen met NOC*NSF, LKCA, verschillende bonden en clubs met kennis, netwerk en geld. Goed voor jouw club & geweldig voor de samenleving. Vanaf 16 mei t/m 14 juni 2022 kunnen clubs zich inschrijven.

Sport

Back 2 school clinics van wereldtop!

Komend najaar is het WK dames volleybal in Nederland. In Lingewaard zijn we druk met side events. Een daarvan is de back to school actie.

Wat een fantastische ochtend beleefden de kinderen van groep 6 en 7 van basisschool de Vonkenmorgen uit Gendt en IKC Binnestebuiten uit Huissen afgelopen week. Een échte profvolleybalster (Iris Scholten, 22 jaar) van het nationale volleybalteam kwam naar sporthal Walburgen. Een ochtend waarin de kinderen kennis leerden maken met volleybal, begeleidt door een in hun ogen 'bekende Nederlander', waar ze ook nog eens alles aan mochten vragen. Van lievelingsdier tot 'Heb je een vriendje' nam Iris Scholten uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden, waarna ze samen met alle kinderen begon aan de warming-up. Vervolgens werden alle volleybaltechnieken even uitgelegd, voorgedaan en konden de kinderen er mee oefenen.

In Huissen kregen de kinderen een clinic niemand minder dan Laura Dijkema (foto) Ze werd op school enthousiast ontvangen, waar ze vertelde wat het inhoud om topsporter te zijn. De kinderen hebben met vele vragen het vuur aan de schenen gelegd van Laura. Na de presentatie zijn alle kinderen inclusief begeleiding van Setash naar sporthal de Brink gegaan. Daar werd de leuke ochtend sportief afgesloten, met leuke volleybal spelletjes en goede aanwijzingen voor de techniek.

Alle kinderen hebben een leuke ochtend gehad. We bedanken Iris en Laura voor de leuke clinics. Voor meer informatie omtrent volleybal en het aankomende wereldkampioenschap. Kijk op www.lingewaardinbeweging.nl

Sport

Kick off Sport BSO Huissen

Is jou kind gek op sport en bewegen en sporten? Maak dan kennis met de nieuwe Sport BSO in Huissen! Onze sport BSO is uniek in de omgeving en biedt naschoolse opvangdiensten voor kinderen uit het basisonderwijs (4-13 jaar), waarbij sporten, bewegen en gezonde leefstijl centraal staan.

Sociaal

Bevrijdingsvuur

In de nacht van 4 op 5 mei werd het bevrijdingsvuur door onze hardlopers vanuit Wageningen naar Huissen gebracht. Op de ongeveer 27 kilometer lange route werd regelmatig gestopt bij een gedenkwaardige plek. Moe maar voldaan na deze speciale tocht en een frisse nacht lieten zij het vuur op de markt in Huissen achter.

De volgende ochtend vertrokken de wandelaars van Loopgroep Huissen met het vuur naar Gendt, waar bij het monument tegenover het voormalige gemeentehuis de vlam werd ontstoken. Er was gezorgd voor versterking van de inwendige mens. Tot verbazing van velen bleek in villa Granita een oorlogsmuseum te zijn. De rondleiding paste prima in ons programma. Enkelen van ons wandelden terug naar Huissen, waar we bij één van onze sponsoren koffie dronken.

Tijdens het bevrijdingsconcert brachten de hardlopers de fakkel binnen en werd eens en te meer duidelijk dat Loopgroep Huissen voor meer staat dan alleen maar wat bewegen!

Duurzaamheid

Rivierjutten langs de Rijn

Zaterdag 9 april 2022.

Onder leiding van Henk van Eerden zijn tien leden van Loopgroep Huissen aan het rivierjutten geweest. Een enthousiaste groep uit alle geledingen van de vereniging! Het was gezellig, nuttig en leuk. Een riviervak van bijna 4 km is door deze groep uitgekamd! Onderweg hadden ze zon, wind, regen, hagel en droog weer. Het riviervak zag er weer op en top uit! Mooie bijkomstigheid is dat de jutters met veel plezier €250 voor de vereniging hebben verdiend.

Sport

Looveldenloop

SAVE the DATE: 1 juni vanaf 14.00 uur LooveldenLoop

Dit jaar mogen we weer van start met de 4e editie LooveldenLoop. Er is een extra feestelijk tintje aan gekoppeld omdat Medisch Centrum Loovelden haar 10 jarig jubileum viert. Gaat uw kind ook meedoen??

De LooveldenLoop is een hardloopwedstrijd voor kinderen van de basisschool.

Kinderen van 4 t/m 6 jaar rennen 500m, 7 t/m 9 jaar rennen 1000m en 10 t/m 12 jaar rennen 1500m. Het wordt gehouden op 1 juni vanaf 14.00 uur bij de ‘rode goaltjes’ op de groene weide aan de Keizersallee.

Wilt uw kind mee doen? Schrijf hem/haar dan in op looveldenloop@gmail.com. Vermeld hierbij de naam, leeftijd, groep en klaskleur. De klas met de meeste voorinschrijvingen wint namelijk de wisselbeker van de LooveldenLoop. Vorig jaar werd deze met trots gewonnen door groep 1/2 Rood. Wie o wie wint hem dit jaar???

Dus hup in de benen, eerst inschrijven en dan lekker sporten en/of genieten van de side-events tijdens de LooveldenLoop.

Dit jaar verbinden wij ons aan het goede doel: ’t Boshuus van het Ronald mc Donald fonds. Dit is een vakantiehuis in Arnhem waar ouders en kinderen die meer zorg hebben met alle gemakken om zich heen vakantie kunnen vieren.

We hebben als streefbedrag €1.000,00 zodat 2 gezinnen 2 weken onbezorgd op vakantie kunnen gaan. Helpt u de kinderen van IKC BinnensteBuiten en dus ook ’t Boshuus mee? Dan kunt u uw donatie aan Team Fluffy Rabbit doen via de link hieronder naar team Fluffy Rabbit of Medisch Centrum Loovelden

Sport

Een sportieve, oranje ochtend

Het was een geslaagde ochtend! De zon scheen, kinderen in oranje outfits en de verenigingen waren er klaar voor. Op 27 april heeft de koningsspelen op MHC Bemmel 800 plaatsgevonden. 

40 enthousiaste kinderen waren aan het springen om verschillende sporten te beoefenen. Na de gezamenlijke warming-up stonden de rugby-, volleybal-, basketbal- en hockeyvereniging klaar om hun clinic te geven. Een balletje overtikken, dribbelen en scoren werd fanatiek geoefend bij de basketbal en hockey. De kinderen leerden serveren en overgooien bij de volleybal. En bij de rugby clinic waren ze druk bezig met tackelen. Tussendoor nog een appeltje en wat drinken maakte de ochtend compleet!

De ouders bleven hangen, vonden de koningsspelen erg leuk en zijn enthousiast over Multi sportief, dat in september gaat starten. De koningsspelen was hier een goede voorproef op. Meer informatie over Multi sportief vind je op onze clubpagina

Foto's met dank aan Hennie van Diest (Lingewaardinbeweging.nl)

Sport

Nieuwe voetbalschool!

Wij zijn The Future Ballers,

The future ballers is opgericht door drie vrienden van elkaar met een enorme passie voor sport en gezondheid, genaamd Dennis Knuiman, Niek Hoogveld en Lars Smeenk.

De voetbalschool is opgericht met als doel om spelers te helpen in hun ontwikkeling door het verbinden van de kwaliteiten en ervaringen van onze trainers. Onze gezamenlijke passie voor voetbal begon al van jongs af aan. Door veel samen te voetballen in zowel trainingen als op straat hebben wij ons enorm ontwikkeld. Dit resulteerde in het Nederlands kampioenschap schoolvoetbal in 2011. Daarnaast hebben we nog meer individuele mijlpalen behaald in het voetbal (zie website, meet the team). Talentontwikkeling is de laatste jaren in onze studies naar voren gekomen. Hier halen we allemaal ontzettend veel energie uit en kunnen niet wachten om met enthousiaste kinderen aan de gang te gaan.

Om te kijken wat wij allemaal nog meer doen of voor meer informatie neem een kijkje op onze website of socials.

Website: Voetbalschool | The Future Ballers

Instagram: The Future Ballers (@thefutureballers_) • Instagram-foto's en -video's

Facebook: The Future Ballers | Facebook

Sport

Opening Beweegtuin de Vijzel

Beweegtuin de Vijzel is gereed om gebruikt te worden. De afgelopen maanden is hard gewerkt om naast de nieuwe toestellen ook een looppad te realiseren en een tweetal bankjes te plaatsen. De beweegtuin is in samenwerking met Sportdorp Doornenburg en de gemeente tot stand gekomen. Deze extra voorziening op Sportpark de Vijzel is voor eenieder toegankelijk.

Er worden op 14, 21 en 28 mei gratis clinics verzorgd waarmee de opening een feit is.

Sociaal

Meedoen in Lingewaard

De gemeente kent ook verschillende regelingen voor inwoners, jong en oud, met een laag inkomen. Kijk op www.meedoeninlingewaard.nl of u een tegemoetkoming kunt aanvragen!

Sport

Linge's Lopend Buffet

Een leuke tocht voor hardlopers, nordic walkers en sportief wandelaars in Huissen en Angeren, gevolgd door een voortreffelijke lunch bij de Buitenpoort.

Sport

Vacature trainers

We hebben als vereniging allerlei plannen, maar voor de uitvoering daarvan hebben we meer trainers nodig. Dat geldt voor zowel het hardlopen als voor sportief wandelen en nordic walking.

Informatie

 • Hardlopen doen we in de avonduren vanaf 19.30 in Huissen of op een boslocatie.
 • Sportief wandelen en nordic walking ook overdag vanaf 09.00 uur, meestal in Huissen.
 • Alle trainingen duren circa 1,5 uur.

Loopgroep Huissen traint op recreatief niveau. Een maximale inspanning wordt gestimuleerd, maar er is vooral waardering voor de sporter die in beweging komt.

We zijn op zoek naar ervaren trainers die ons bestaande team willen versterken. Dat kan op invalbasis zijn, maar ook een vaste groep is mogelijk.

Wil je helpen onze ambities waar te maken en zelf genieten van fijne trainingsuren, neem dan voor informatie contact op met de bestuursvoorzitter, José Gerritsen, tel. 0650850039.

Zoom