Jeu de boules in Huissen populair!

Sociaal
Sport
Geluk
17 juni 2021
Huissens ketsen de foto's

De bal van de tegenstander weg schieten, dat heet vanaf nu "Huissens ketsen", de Frans georiënteerden zullen voorlopig nog vasthouden aan het triëren: In jeu de boules vaktaal het wegschieten van de bal van de tegenstander. Maar in Huissen kom je daar binnenkort niet meer mee weg. Op de Paalbalk, Achter de Waterlinie, Dr. Ariensstraat, Walstraat, Vlierstraat werd gisteren door bijna 100 deelnemers kennis gemaakt met het spel. De meeste deelnemers speelden het spel voor het eerst onder begeleiding van een ervaren bouler.

De sportcoaches willen bij deze speciale dank uitspreken aan alle (spel)begeleiders in het bijzonder: Wiellie (Huissense Fransoos), Annelies, Petra, Martha, Stephan, René, Ellen, Han, Els, Gerard, Ben, Ans, Titie, Adri. Maar ook aan: Jeu de Boules Club Lingewaard, de Gemeente (o.a. veldjes lagen er strak bij), Zwaanse buurtkraam, Gemeenschapshuis en de ondersteuning vanuit de wijken en onze huisfotograven van Lingewaard in Beweging!

Wij denken dat er vanaf nu veel meer gespeeld gaat worden. Op de Walstraat wordt al gesproken over een Jeu de boules appgroep, In de Zilverkamp worden de speel afspraken al gemaakt en hebben de eerste deelnemers zich al ingeschreven voor volgend jaar. De Vlierstraat heeft een mooi samenspel tussen de buurtkraam en het boulen ontdekt en de Dr. Ariensstraat hoef je niks te vertellen want daar spelen ze al structureel, hier gaat na gisteren met nog meer spelers gespeeld worden. 

Krijg je van het spel geen genoeg en wil je ook een wedstrijdje bij de Jeu de Boulesclub gaan spelen? Dat kan je mag 4x gratis komen proberen bij Jeu de Boules Club Lingewaard op het Kampstuk in Huissen.

Foto's met dank aan Hennie van Diest & Fons Sluiter (Lingewaardinbeweging.nl)

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Quint:

Quint van de Ven
Contactpersoon
-11