Haalderen test hun fitheid

Sport
Gezondheid
Sociaal
22 oktober 2021
Zondag 17 oktober heeft Transferpunt Sport van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met Haalderen Leeft! HAVO en HAN SENECA een fittest in combinatie met een beweegmarkt georganiseerd in Dorphuis de Tichel in Haalderen. De deelnemers

Zondag 17 oktober heeft Transferpunt Sport van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met Haalderen Leeft! HAVO en HAN SENECA een fittest in combinatie met een beweegmarkt georganiseerd in Dorphuis de Tichel in Haalderen. De deelnemers konden hun fitheid testen door aan verschillende testen, zoals een lenigheidstest en longfunctietest, deel te nemen 

Daarna was er een kort gesprek met de aanwezige fysiotherapeuten van Fysiotherapie Gendt over de uitslagen van de testen. Aansluitend konden de deelnemers de beweegmarkt bezoeken en in gesprek gaan met verschillende beweegaanbieders. De dag zorgde bij de deelnemers voor nieuwe inzichten over hun fitheid. De verschillende sport en beweegaanbieders hebben nieuwe leden kunnen werven. De aanwezigheid op de beweegmarkt van de verschillende beweegaanbieders, fysiotherapeuten en de Sport- en Cultuurcoach zorgden voor intensiever contact en kansen voor samenwerking.

Onder andere is het eerstvolgende project van Living Lab Lingewaard besproken. Haalderen Leeft! en HAVO werken samen met het Transferpunt Sport aan de realisatie van een beweegtuin met een tafeltennistafel en een stretch station. In de winter zal deze beweegtuin gerealiseerd worden. De komende maanden worden gebruikt om samen met de verschillende sport- en beweegaanbieders, fysiotherapeuten en anderen beweegaanbod in deze tuin te ontwikkelen. 

Vanuit Transferpunt Sport en Haalderen Leeft willen wij iedereen die betrokken was bij dit evenement heel erg bedanken voor jullie hulp en deelnamen aan dit project.  

Wie

Volwassenen
Senioren

Waar

Kolkweg 5a
Haalderen