Hulp bij invoering corona- maatregelen

05-11-2021

Lingewaard
Gezondheid

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

 Het kabinet neemt vanaf zaterdag 6 november extra maatregelen om de snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen. Ondernemers, verenigingen, organisatoren van evenementen én inwoners krijgen hier allemaal mee te maken. Vanuit de gemeente Lingewaard willen we iedereen zo goed mogelijk helpen. Dat deden we al en blijven we doen. Het Coronaloket verzamelt en beantwoordt vanuit de gemeente allerlei vragen rondom corona. Daarnaast organiseren we deze en volgende week een fysieke inloop van het Coronaloket. Op vrijdag 5 november en woensdag 10 november kunnen ondernemers, verenigingen en organisatoren van evenementen op het gemeentehuis terecht voor vragen en advies over de nieuwe maatregelen.

Samen doen

De verantwoordelijkheid om de nieuwe maatregelen uit te voeren ligt bij ons allemaal. Een ondernemer moet vaker het coronatoegangsbewijs controleren of mensen vragen om weer een mondkapje op te zetten. Een koor moet de QR-codes van hun leden controleren. De turnvereniging moet een coronatoegangsbewijs vragen aan mensen vanaf 18 jaar. We vinden het allemaal niet leuk om te doen, maar het is nodig om het coronavirus verder af te remmen.

Stap extra zetten

Rondom de invoering van nieuwe maatregelen informeren en helpen we vanuit de gemeente waar het kan. Maar we moeten ook handhaven waar het moet. Dit vraagt iedereen om opnieuw een stap extra te zetten. Medewerkers, vrijwilligers, klanten, leden en bezoekers. Daarom geldt nog steeds: alleen samen krijgen we corona onder controle.

Inloop Coronaloket vrijdag 5 en woensdag 10 november

Het is voor ondernemers, verenigingen en organisatoren van evenementen niet altijd duidelijk wat de nieuwe maatregelen voor hen betekenen. U kunt hiervoor contact opnemen met het Coronaloket door een e-mail te sturen aan coronaloket@lingewaard.nl. Daarnaast organiseren we ook een fysieke inloop van het Coronaloket. Hier kunt u persoonlijk uw vragen rondom de coronamaatregelen stellen. De aanwezige ambtenaren proberen u dan zo goed mogelijk verder op weg te helpen.

·       Vrijdag 5 november tussen 15.00 en 19.00 uur gemeentehuis Bemmel

·       Woensdag 10 november tussen 15.00 en 19.00 uur gemeentehuis Bemmel

 

Mail uw vraag

Kunt u niet naar de inloop komen, maar heeft u wel een vraag? Stuur dan een e-mail aan coronaloket@lingewaard.nl 

Waar

Cuperstraat 9 Bemmel

Contact

Gemeente Lingewaard
Contactpersoon

Neem contact op met Gemeente:

-15