Hoe inclusief is jouw vereniging?

Sport
11 februari 2022

Hoe inclusief is jouw sportclub? Doe de check!

 Iedereen moet het plezier en de voordelen van sport kunnen ervaren. Toch voelen ruim 700.000 Nederlanders zich nog niet welkom in de sport. Onder hen zijn ook veel mensen met een beperking. Misschien heb jij je ook wel eens ergens niet thuis gevoeld omdat het clubhuis niet toegankelijk was of dat bij trainingen niet naar jouw mogelijkheden werd gekeken. Veel verenigingen zijn zich nog niet zo bewust van die drempels. Met de campagne ‘Wees welkom in de sport’ wordt iedereen uitgedaagd om nog meer welkom te heten in de sport. Daar kun jij ook bij helpen!

In hoeverre is jouw sportclub al inclusief? Is het bestuur van jouw club divers en representatief? Is de accommodatie voor iedereen toegankelijk en sluit het aanbod aan op de wensen en behoeften van sporters uit de omgeving? Zijn er bijvoorbeeld speciale groepen voor sporters met een beperking of is juist gemengd sporten goed mogelijk omdat een nadrukkelijke wens is?

Inclusiecheck

Ben jij benieuwd hoe jouw club scoort op dit soort vragen? Doe dan de inclusiecheck op weeswelkomindesport.nl en ontdek wat jouw club kan bijdragen om sporten en bewegen voor iedereen in Nederland mogelijk te maken! Door tien stellingen met eens of oneens te beantwoorden kom je te weten hoe bij jou club is gesteld met inclusie. En vind jij dat jouw club wel wat extra hulp kan gebruiken? Meld je dan aan voor een diversiteit & inclusie sessie.

“Ik heb het in me, zie jij het ook?”

De campagne is vooral bedoeld om het gesprek op gang te brengen over de waarde van een inclusieve en gastvrije sportomgeving. De alliantie Sporten en bewegen voor iedereen zet zich in om het werkveld bewust te maken van de mogelijkheden en belemmeringen die er vanwege iemands leeftijd, fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie zijn om te gaan sporten en bewegen.

Meer informatie

Wil je nog informatie om erachter te komen wat jouw sportclub kan betekenen voor een inclusieve sportomgeving? Of wil je meer weten over het opzetten van aangepast aanbod? Kijk dan op de website van Uniek Sporten

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Silvia:

Silvia Bos
Contactpersoon
-11