Back 2 school clinics van wereldtop!

Sport
16 mei 2022

Komend najaar is het WK dames volleybal in Nederland. In Lingewaard zijn we druk met side events. Een daarvan is de back to school actie.

Wat een fantastische ochtend beleefden de kinderen van groep 6 en 7 van basisschool de Vonkenmorgen uit Gendt en IKC Binnestebuiten uit Huissen afgelopen week. Een ├ęchte profvolleybalster (Iris Scholten, 22 jaar) van het nationale volleybalteam kwam naar sporthal Walburgen. Een ochtend waarin de kinderen kennis leerden maken met volleybal, begeleidt door een in hun ogen 'bekende Nederlander', waar ze ook nog eens alles aan mochten vragen. Van lievelingsdier tot 'Heb je een vriendje' nam Iris Scholten uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden, waarna ze samen met alle kinderen begon aan de warming-up. Vervolgens werden alle volleybaltechnieken even uitgelegd, voorgedaan en konden de kinderen er mee oefenen.

In Huissen kregen de kinderen een clinic niemand minder dan Laura Dijkema (foto) Ze werd op school enthousiast ontvangen, waar ze vertelde wat het inhoud om topsporter te zijn. De kinderen hebben met vele vragen het vuur aan de schenen gelegd van Laura. Na de presentatie zijn alle kinderen inclusief begeleiding van Setash naar sporthal de Brink gegaan. Daar werd de leuke ochtend sportief afgesloten, met leuke volleybal spelletjes en goede aanwijzingen voor de techniek.

Alle kinderen hebben een leuke ochtend gehad. We bedanken Iris en Laura voor de leuke clinics. Voor meer informatie omtrent volleybal en het aankomende wereldkampioenschap. Kijk op www.lingewaardinbeweging.nl

Wie

Kinderen

Contact

Thijs Sloot
Contactpersoon

Neem contact op met Thijs:

-13