Sportakkoord Lingewaard

Sport
21 oktober 2022
Doe je mee? We zijn te bereiken via het contactformulier onderaan het bericht.

In 2019 is een eerste Lingewaards Sportakkoord tot stand gekomen. Met dit sportakkoord is het streven dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport en bewegen kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer. Dit sportakkoord is tot stand gekomen in samenwerking met zeer veel partners uit Lingewaard en daarmee is vorm gegeven aan een aantal mooie sport- en beweeginitiatieven.

Onlangs is door Lingewaard Sport!, de onafhankelijke ‘sportraad’ van de gemeente Lingewaard, het startsein gegeven voor een herijking van dit sportakkoord. Samen hebben we eerder een aantal belangrijke ambities benoemd, maar mogelijk dat deze dienen te worden aangescherpt. Een belangrijk punt van aandacht is het verschil tussen de kernen in Lingewaard. Onder aansturing van de sportformateurs Sanne Cobussen en Wilko Brom, beide woonachtig in Lingewaard, wordt hier een invulling aan gegeven. Het doel is een nieuw Sportakkoord in het voorjaar van 2023.

We zijn op zoek naar ambities waar we met elkaar de schouders onder gaan zetten. Middels de inzet van werkgroepen in met name de driehoek onderwijs, zorg en sport maken we concrete stappen met elkaar. Daarbij sluiten andere actoren uit het bedrijfsleven of maatschappelijk werkveld aan. Wat we doen is niet allemaal nieuw, maar door de manier waarop we het uitvoeren krijgt sport en bewegen een enorme impuls in Lingewaard. Daarmee hebben we dus ook direct invloed op onze leefomgeving.

Wil je een bijdrage leveren of heb je een goed idee? 

We zijn te bereiken via info@lingewaardsport.nl.

Wil je ons volgen of meer te weten komen?

Via het platform https://www.lingewaardinbeweging.nl wordt regelmatig informatie en voortgang gedeeld.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Sanne en Wilko:

Sanne en Wilko
Contactpersoon
0