Mitch Wismans, Doornenburg

Sport
2 januari 2023
Mitch is de tweede Gouden Sport Ster nominatie! Morgen volgt de laatste nominatie. Zondag 8 januari is de verkiezing om 14 uur in de nieuwe kantine van voetbalvereniging Jonge Kracht! Stem mee op jouw favoriet.

Triatleet geboren op 23 november 2003 en net 19 jaar geworden dus.

Woont bij zijn ouders thuis in Doornenburg en doet sportkunde HBO Papendal, inmiddels in zijn tweede jaar.

Is begonnen met voetbal als links- of rechtsbuiten bij de Bataven. Daar trapten ze de bal over de verdediging en Mitch rende er achteraan, dan kwam het meestal wel goed. Maar Mitch had na de wedstrijd nog energie over en kon nog wel drie wedstrijden spelen.

Triatlon bestaat uit zwemmen , fietsen en hardlopen.

Hardlopen gaat goed, het fietsen iets beter, maar zwemmen kan nog beter.

Mitch omschrijft zelf dat hij eerst een baksteen in het water was, maar met hulp van zijn coach Marcel Gierman, is deze baksteen langzaam omgebouwd naar een speedboot die het water doorklieft. Een proces dat nog steeds gaande is trouwens.

In maart 2022 heeft Mitch meegedaan aan Iron Man in Dubai en in zijn leeftijdscategorie (18-24) de vijfde plek behaald.

Door deze puike prestatie mocht Mitch ook meedoen met de wereldkampioenschappen Iron Man in Amerika bij de Grand Canyon, in St. George. Daar is hij 47ste geworden van zijn leeftijdsgenoten en overall 300e van de wereld en dat als jongste deelnemer bij zijn eerste WK Iron Man. Dat is zeg maar de Champions League voor Triatleten!! 

Doel is Wereldkampioen worden en meedoen met de olympische spelen, 2024 is waarschijnlijk nog te vroeg maar die van 2028 wil hij zeker halen en dan een gouden plak meenemen naar Doornenburg.

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Nick:

Nick van der Ham
Contactpersoon
-3