Ondertekening Sport- & Beweegakkoord 2

Sport
31 mei 2023

Nieuwe Lingewaards Sport- & Beweegakkoord wordt ondertekend

Komende maandag is het zo ver! Het 2e lokale Lingewaardse Sport- & Beweegakkoord wordt ondertekend. Onder leiding van sportformateurs Sanne Cobussen (Gendt) en Wilko Brom (Doornenburg) is, door een breed scala aan betrokkenen, hard gewerkt om het nieuwe akkoord vorm te geven.

In 2019 werd het eerste sportakkoord in Lingewaard ondertekend. Dit bleek het startschot te zijn voor een brede samenwerking tussen sportaanbieders, onderwijs, zorg & welzijn en andere partners. Vanuit verschillende werkgroepen werden beweegactiviteiten ontplooid, nieuwe initiatieven ontwikkeld en belangrijke thema’s uitgewerkt voor de toekomst. Een greep uit de resultaten:

-       Een toename van vakdocenten bewegingsonderwijs & meer bewegen op en rond school

-       Een groot aantal activiteiten voor kwetsbare groepen, zoals: de Nationale Diabetes Challenge, Old Stars Walking Sports en bewegen in woon-zorg centra

-       Een gezonder en veiliger sportklimaat bij Lingewaardse verenigingen

-       Diverse nieuwe beweegplekken op sportaccommodaties en in de openbare ruimte

Met het 2e sportakkoord wordt als één van de eerste gemeenten in Nederland een poging gedaan om dit succes verder uit te bouwen met nieuwe doelen, frisse energie en vanuit een nog breder draagvlak. Wat is er anders? De nadruk ligt naast ‘sport’ nog meer op ‘bewegen’ en ‘ontmoeten’. Ook zal de uitvoering, waar mogelijk, lokaler en effectiever zijn. De coördinatie van het geheel ligt in handen van Lingewaard Sport!, de Gemeente en de sportcoaches van Sportservice Lingewaard.

Op maandag 5 juni om 19.30u start de bijeenkomst in het dorpshuis in Angeren, inloop vanaf 19.15u en openbaar toegankelijk. Er wordt teruggeblikt op de successen van Sportakkoord 1, het nieuwe akkoord wordt gepresenteerd en tot slot zullen de betrokken partijen hun handtekening zetten. Het doel? Zoveel mogelijk inwoners op een verantwoorde en prettige manier in beweging!

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Nick van der Ham
-15