Sport & Beweegakkoord II

Sport
Gezondheid
Sociaal
6 juni 2023
Lingewaard als eerste gemeente in Nederland van start met Sport- & Beweegakkoord II

Maandag 5 juni is in het dorpshuis Angeren het 2e sport & beweegakkoord van Lingewaard ondertekend. Hiermee is gemeente Lingewaard de eerste gemeente in Nederland die dit heeft gerealiseerd.

Op maandag 5 juni kwamen 80 personen uit Lingewaard bij elkaar om hun handtekening te zetten onder het Sport & Beweegakkoord. Het gezelschap bestond o.a. uit vertegenwoordigers van sportverenigingen, gemeente, onderwijs, zorg, welzijn. Na een korte opening vanuit Lingewaard Sport! (de sportraad) en de wethouder was het de beurt aan de Sportcoaches van Sportservice Lingewaard. Die namen de aanwezigen in de vorm van een interactieve quiz mee langs de mooie resultaten die tijdens Sportakkoord 1 zijn geboekt.

Daarna namen sportformateurs Sanne Cobussen en Wilko Brom alle aanwezigen mee om de ambities van het Sport & Beweegakkoord 2 (ontmoeten door bewegen) toe te lichten. De thema’s:

·       Sportieve Start

·       Vitale Aanbieders

·       Kwiek Ouder Worden

·       Beweegvriendelijke Omgeving

·       Gezond en Actief Leven

·       Samen Blijven Bewegen

Ieder thema krijgt een eigen ‘themagroep’ waarin de ambities verder zullen worden uitgewerkt. Aan het eind van de bijeenkomst werden de aanwezigen gevraagd zich aan te sluiten bij het thema waar ze het meeste affiniteit mee hebben. Het is zowel mogelijk om op gemeentelijk niveau mee te denken als lokaal, in de kernen, in de uitvoering actief betrokken te zijn bij het realiseren van de ambities.

Tot slot werden de handtekeningen gezet en werd er een borrel gedronken op het mooie resultaat. Op naar een frisse samenwerking met vitale en gezonde inwoners!

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Nick:

Nick van der Ham
Contactpersoon
-1