Verslaving en het Puberbrein

Sociaal
18 oktober 2023
Aanmelden kan tot 21 november door te mailen naar k.dielessen@swlingewaard.nl

OBC Huissen, Julianastraat 17, Huissen 

Wanneer; 23 november:

19.00 uur Inloop

19.30 Begin programma

21.00 Napraten

Het gebruik van middelen, gamen en bijna 24/7 actief zijn op sociale media is voor jongeren heel gewoon. De keuze is reuze en sommige jongeren lopen daardoor het risico verslaafd te raken aan zaken als alcohol en drugs. Maar ook teveel gamen of schulden opbouwen door (online) gokken komen steeds vaker voor. Hoe weet je of je zoon/dochter of iemand in je omgeving verslaafd is? 

Middelengebruik bij jongeren is ook voor veel vrijwilligers van sportverenigingen een thema. De informatieavond is daarom ook voor hen interessant. De Stichting Be Aware deelt allerlei informatie over verslavingen en de impact hiervan op een puberbrein. Vragen als: ‘Hoe werken middelen?’ ‘Hoe werkt verslaving?’ ‘Hoe kun je het gesprek met een jongere aangaan?’ en ‘Wat kun je doen als je vermoedt dat een kind een verslaving heeft?’ komen aan de orde.

Bovendien zullen mensen met kennis en ervaring aanwezig zijn om informatie te delen en vragen te beantwoorden. Denk aan de Steungroep voor ouders van kinderen met een verslaving, jongeren en ouders met ervaringskennis, jongeren coach, straatcoach en Het JongerenNetwerk.

Voor meer informatie, vragen en aanmelding: Kaya Dielessen, k.dielessen@swlingewaard.nl , 0613966541.   

Wie

Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met Kaya:

Kaya Dielessen
Contactpersoon
-5