Wandelchallenge ook in Bemmel!

Gezondheid
Geluk
Sociaal
28 maart 2024
Kom naar de informatiemeeting op 23 april of meld je direct aan voor het wandelen vanaf 7 mei

Bemmel doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf dinsdag 7 mei wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en diabetes? Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig.

Start wandelingen

Op dinsdag 7 mei om 11.00 uur start de eerste wandeling van de groep in Bemmel, vanaf de kooi, Sportlaan 3 .

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival op 28 september bij ons om de hoek in Arnhem (bijzonder!).

Voor wie?

  • Motivatie om een wandelstart te maken en is je antwoord "ja"?
  • Deelnemers met en zonder diabetes

Twijfel je? Kom naar onze wandelinformatie bijeenkomst!

Meer weten?

Op dinsdag 23 april om 11 uur organiseren WeDoCare en Sportservice Lingewaard een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in Bemmel. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld je aan voor de bijeenkomst door te mailen naar info@lingewaardinbeweging.nl of bellen naar 06-13966536. Meer informatie over de challenge is te vinden op: www.lingewaardinbeweging.nl.

Dit jaar is een bijzondere editie. Bemmel is met nog twee andere locaties een prijswinnaar, door de prijs hebben we dit jaar de kans om met een fysiotherapeut/wandeltrainer te lopen en de finale is om de hoek.

Direct aanmelden

##############

Onderzoek!

Wil jij meedoen aan aanvullend onderzoek van de Bas van de Goor Foundation? Wat houdt het in:

  • Meer inzicht in het effect van wandelen op je glucosewaardes door 3x 2 weken de Free Style Libre te dragen?
  • Lijkt het je leuk en ben je bereid om 2 jaar lang een (Garmin) sporthorloge te dragen?
  • exclusief voor ongeveer 5 deelnemers! van de challenge in Bemmel. Om mee te kunnen doen moet je in ieder geval opgeven op of voor 23 april.
  • Neem contact op via: 06-13966536

Verdere achtergrondinformatie

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering.

Met speciale dank aan Huisartsenpraktijk de Teselaar, Gemeente Lingewaard en de Bas van de Goor Foundation! Namens Fysiotherapiepraktijk WeDoCare en Sportservice Lingewaard dank voor de steun aan de organisatie van de challenge.

Wie

Volwassenen
Senioren

Waar

Sportlaan 3
Bemmel

Meer informatie

Contact

Neem contact op met Quint:

Quint van de Ven
Contactpersoon
-7