Last van stress?

onderneming
Beweging

Heb jij last van stress en zou je willen leren hoe je anders met stress kunt omgaan? Volg dan de groepstraining Anders omgaan met stress bij We Do Care in Gendt. De training bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt gegeven vanaf 13 november op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.15 uur door coach en qigong docent Christie Arends.

Stress, iedereen kent het. Iedereen heeft er wel eens last van. Het heeft vaak een slechte naam, maar dat is niet terecht. Zonder een gezonde dosis stress zouden we niets gedaan krijgen in het leven. Positieve of normale stress houd je bij de les en maakt dat je ergens voor wilt gaan. Een situatie die enige spanning oplevert laat je lichaam in de stressmodus gaan. Je komt in een staat van opperste paraatheid en je staat klaar voor actie. Soms letterlijk want flink competitief sporten zorgt bijvoorbeeld voor een gezonde dosis stress, net als een belangrijke presentatie geven, parachutespringen of een eerste date.

Wanneer deze tijdelijke staat echter omslaat in een permanente staat kom je in de problemen. Dat kan gebeuren omdat je een heel stressvolle baan hebt, recentelijk iets ingrijpends hebt meegemaakt of omdat onbewust om een andere reden je stress systeem langdurig is geactiveerd. Langdurige stress kan leiden tot een burn-out of een depressie. Het kan slaapproblemen veroorzaken of andere klachten, zoals van de menopauze of chronische ziekte, verergeren. Het is niet eenvoudig om zo maar even je stress systeem te deactiveren, maar het kan wel. Anders omgaan met stress kan je dus leren.

De groepstraining Anders omgaan met stress is een combinatie van mild bewegen (qigong), ademhalingsoefeningen, mindfulness en uitleg over stress en wat dat doet met je lichaam. Dat zorgt ervoor dat je een betere balans vindt tussen lichaam en geest, ontspanning en inspanning, serieus en spelen, vrije tijd en werk en rust en drukte. Je leert anders omgaan met moeilijke gedachten en emoties en goed te luisteren naar je lichaam waardoor je beter voor jezelf gaat zorgen en wellicht andere beslissingen neemt in je leven. Het maakt je leven lichter en luchtiger en zorgt voor een permanente verandering in hoe je in het leven staat.

Christie Arends, ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en Mindfulness coach en Qigong en Yoga docent heeft de training ontwikkeld en geeft hem ook. Uit eigen ervaring weet zij enerzijds hoe uitdagend het is om op een gezonde manier met stress om te gaan en anderzijds heeft zij geleerd hoe je dat toch op een effectieve manier doet.

Praktische informatie:

Zes bijeenkomsten op zaterdagmiddag van 13 november t/m 18 december.

Bij beweegcentrum WeDoCare Dorpstraat 21D in Gendt.

Tijd: 75 minuten; van 13.00 – 14.15 uur.

Kosten: 90,- euro. 

Aanmelden via: christiearends@gmail.com (Graag naam, adres en telefoonnummer)

Voor meer informatie www.christiearends.nl en Instagram: @andersomgaanmetstress

Wie

Volwassenen

Kernen

Contact

Neem contact op met Christie:

Christie Arends
Contactpersoon
6