Lingewaard
Advies

Lingewaard werkt gezond!

Een gezonder Lingewaard! Dat is de missie van het plan ‘Samen voor een gezond Lingewaard’ en daar werken we met z’n allen aan. Als lokale ondernemer mag Energy Blend hier een bijdrage aan leveren. Wij helpen en adviseren organisaties bij het ontwikkelen en uitvoeren van vitaliteitsactiviteiten en -programma’s. 

Aanmelden

Mojra Peerenboom - mojra@energyblend.nl
Bemmel
Coaching

Wandelbegeleiding voor nabestaanden

Wandelbegeleiding in de natuur voor iedereen die behoefte heeft aan steun, troost en coaching. Voornamelijk bedoeld voor mensen die een dierbare zijn verloren, ontslag hebben gehad, uit een echtscheiding komen of die stress ervaren.

Mijn naam is Ronald Kersten en run een praktijk met wandelbegeleiding voor nabestaanden in regio Nijmegen e/o. Praktijk op eigen kracht is toegankelijk, laagdrempelig en praktisch opgezet waarbij wandelen in de natuur als basis dient voor de begeleiding is alle soorten van processen.

De praktijk heeft als doel dat niemand alleen hoeft te staan in zijn of haar rouwproces. Het doorbreken van het taboe over rouwen en het voorkomen dat “alleen” in eenzaamheid veranderd. Rouwen is je leven opnieuw inrichten en organiseren na een verlies, en een manier vinden die bij jou past om je dierbare te herinneren.

Waar

Dijkstraat 20 Bemmel

Aanmelden

Ronald Kersten - ronald@praktijk-op-eigen-kracht.nl - 0481-355294
Lingewaard
Sportverenigingen

Lingewaard Sport!

De sportraad van Lingewaard.

Aanmelden

Thijs Sloot - info@lingewaardsport.nl - 0682336027
Lingewaard
Beweging

Last van stress?

Heb jij last van stress en zou je willen leren hoe je anders met stress kunt omgaan? Volg dan de groepstraining Anders omgaan met stress bij We Do Care in Gendt. De training bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt gegeven vanaf 13 november op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.15 uur door coach en qigong docent Christie Arends.

Stress, iedereen kent het. Iedereen heeft er wel eens last van. Het heeft vaak een slechte naam, maar dat is niet terecht. Zonder een gezonde dosis stress zouden we niets gedaan krijgen in het leven. Positieve of normale stress houd je bij de les en maakt dat je ergens voor wilt gaan. Een situatie die enige spanning oplevert laat je lichaam in de stressmodus gaan. Je komt in een staat van opperste paraatheid en je staat klaar voor actie. Soms letterlijk want flink competitief sporten zorgt bijvoorbeeld voor een gezonde dosis stress, net als een belangrijke presentatie geven, parachutespringen of een eerste date.

Wanneer deze tijdelijke staat echter omslaat in een permanente staat kom je in de problemen. Dat kan gebeuren omdat je een heel stressvolle baan hebt, recentelijk iets ingrijpends hebt meegemaakt of omdat onbewust om een andere reden je stress systeem langdurig is geactiveerd. Langdurige stress kan leiden tot een burn-out of een depressie. Het kan slaapproblemen veroorzaken of andere klachten, zoals van de menopauze of chronische ziekte, verergeren. Het is niet eenvoudig om zo maar even je stress systeem te deactiveren, maar het kan wel. Anders omgaan met stress kan je dus leren.

De groepstraining Anders omgaan met stress is een combinatie van mild bewegen (qigong), ademhalingsoefeningen, mindfulness en uitleg over stress en wat dat doet met je lichaam. Dat zorgt ervoor dat je een betere balans vindt tussen lichaam en geest, ontspanning en inspanning, serieus en spelen, vrije tijd en werk en rust en drukte. Je leert anders omgaan met moeilijke gedachten en emoties en goed te luisteren naar je lichaam waardoor je beter voor jezelf gaat zorgen en wellicht andere beslissingen neemt in je leven. Het maakt je leven lichter en luchtiger en zorgt voor een permanente verandering in hoe je in het leven staat.

Christie Arends, ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en Mindfulness coach en Qigong en Yoga docent heeft de training ontwikkeld en geeft hem ook. Uit eigen ervaring weet zij enerzijds hoe uitdagend het is om op een gezonde manier met stress om te gaan en anderzijds heeft zij geleerd hoe je dat toch op een effectieve manier doet.

Praktische informatie:

Zes bijeenkomsten op zaterdagmiddag van 13 november t/m 18 december.

Bij beweegcentrum WeDoCare Dorpstraat 21D in Gendt.

Tijd: 75 minuten; van 13.00 – 14.15 uur.

Kosten: 90,- euro. 

Aanmelden via: christiearends@gmail.com (Graag naam, adres en telefoonnummer)

Voor meer informatie www.christiearends.nl en Instagram: @andersomgaanmetstress

Aanmelden

Christie Arends - christiearends@gmail.com - 0647816711
Bemmel
Activiteitencentrum

De Minkhof, beleef, beweeg en ontmoet

  • Yoga op de stoel
  • Gym op de stoel
  • Jeu de Boule
  • Boerengolf (in de zomermaanden)

Voor meer informatie, kijk op onze website

Waar

Molenwei 57 Bemmel

Aanmelden

Marjan den Bok - pr@minkhof.nl - 0630804026
Bemmel
Zwembaden

LACO - Fitness | zwemmen | groepslessen

Dé fitnessclub en hét zwembad van Bemmel!

Laco sportcentrum Bemmel is gelegen aan de doorgaande weg van Bemmel naar Haalderen, bij de ingang van woonwijk De Essenpas. Onze ervaren medewerkers bieden zwemles, knuffelzwemmen (baby- en peuterzwemmen), groepslessen en fitness aan.

In het wedstrijdbad van Laco sportcentrum Bemmel worden groepslessen AquaJoggen en AquaGym gegeven. Deze gezellige lessen zijn geschikt voor iedereen, jong en oud.

Wil je werken aan je conditie en figuur? Onze fitnesszaal heeft een zeer uitgebreid aanbod aan cardio- en krachttoestellen en tevens is er ruimte voor functionele training. Tevens worden er bij Laco sportcentrum Bemmel fitness-groepslessen gegeven, zoals BBB, Boksfit, ClubPower, ClubCycle en ClubYoga.

Na de inspanning tijdens de lessen is het heerlijk relaxen in onze sauna of onder het genot van een hapje en drankje in ons horecagedeelte.

Waar

Van Nispenlaan 2 Bemmel
Lingewaard
Activiteitencentrum

WK Dames Volleybal 2022

Volgend jaar september gaat het grootste sportevenement van Nederland plaats vinden. Het WK dames Volleybal, met als belangrijkste speellocatie het "Gelredome" in Arnhem. Als gemeente Lingewaard hebben wij de eer om de host stad te zijn van Puerto Rico! Het land van de Reggaeton (Daddy Yankee).

We zijn met een grote groep enthousiastelingen hard aan het werk om in heel Lingewaard een groot feest te maken. We willen zoveel mogelijk partijen erbij betrekken: ondernemers, verenigingen, scholen, zorginstellingen etc.

Heb je nog leuke ideeën of wil je graag aanhaken laat het weten!

Wie doen er zeker mee:

  • Volleybalvereniging Kidang (Bemmel)
  • Volleybalvereniging Tweestroom (Gendt/Haalderen)
  • Volleybalvereniging Setash (Huissen)
  • Gemeente Lingewaard
  • Sport- & Cultuurcoaches (SWL)

Aanmelden

Thijs Sloot - T.Sloot@swlingewaard.nl - 06-82336027
Bemmel
Yoga

Yoga bij Carina

Mijn yogales is dé Sivananda yogales die je leert

 – met compassie naar jezelf te kijken.

 – wat gezonde ademhaling jou kan brengen.

 – weer bewust te worden van je lichaam; je ontwikkelt lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen;

 – je eigen grenzen te herkennen; je balans, coördinatie en concentratie verbetert en stress te verminderen;

waardoor je je vitaliteit vergroot en ontdekt dat je nog steeds flexibel kunt zijn in lichaam en geest. Dat je ‘vrij-uit’ jezelf kunt zijn; een gezond en gelukkig mens!

Yoga bij Carina is op

Woensdagavond van 20.00-21.15 uur in de Hoendrik in Bemmel.

Donderdagochtend van 9.30-10.45 uur in het Ontmoetingscentrum in Doornenburg

Zondagochtend van 10.00-11.15 uur in het Gemeenschapshuis in Huissen!

Aanmelden

Carina Claassen - info@bijcarina.nl - 0611292888
Gendt
Activiteitencentrum

PumpTrack NextLevel

Een pumptrack voor kids tm 13 jaar. De pumptrack mag gebruikt worden door alle kinderen op wieltjes. Dus met een stuntfiets, bmx fiets, step, skates, rolschaatsen, skate board het kan /mag allemaal.

Er is maar 1 voorwaarde om op de baan te pumpen nml. JE MOET EEN HELM DRAGEN, zonder helm geen toegang

Aanmelden

sjaak kregting - Sjaakk@hetnet.nl
Doornenburg
Clubs

Schietclub

De Schietclub ScG.v.A. is een gezellige club waar we actief zijn in geweer- en pistoolschieten. Dit door een onderlinge competitie d.m.v. een telmachine (onlangs aangeschaft). Dinsdagmorgen is voor de Veteranen/Senioren. Woensdagavond is voor de Junioren en voor de Senioren. Uiteraard kan en wordt er na afloop wat bijgepraat onder genot van een drankje. We gaan ook naar andere schietverenigingen voor open schietwedstrijden (alleen als je wilt, geen verplichting)

Aanmelden

Sjoerd Hendriks - sjokit@gmail.com - 06-15645845
Gendt
Activiteitencentrum

Gendt Vooruit

Vrijwilligersorganisatie die met het aanpakken van wensen en knelpunten van Gendtse burgers de leefbaarheid in Gendt verbeterd. De speerpunten zijn samengebracht in Dorpsontwikkelingsplan Gendt 2030 - feb. 2020-

Aanmelden

sjaak kregting - Sjaakk@hetnet.nl
Lingewaard
Adviesbureaus

Transferpunt Sport

Het Transferpunt Sport (TPS) is een adviesbureau op het gebied van sport, bewegen en gezondheid en maakt onderdeel uit van de HAN Sport en Bewegen en SENECA.

De ondersteuning van sportorganisaties wordt onder begeleiding van deskundige docenten uitgevoerd door tweede, derde en vierde jaars studenten

Middels het uitvoeren van toegepast wetenschappelijk onderzoek kunnen vragen uit de praktijk (van sportorganisaties) worden beantwoord.

Waar

Heyendaalseweg 141 Nijmegen

Aanmelden

Rik - rik.eikholt@gmail.com - 0640174511
Zoom